• Victron BlueSolar PWM 12/24V-5A LCD&USB

Victron BlueSolar PWM 12/24V-5A LCD&USB

Victron BlueSolar PWM 12/24V-5A LCD&USB De Victron BlueSolar PWM-LCD&USB 12/24V-5A heeft een ingebouwd LCD-scherm voor statuscontrole en instellingen. De zonnelader is voorzien van een automatische belastingontkoppeling. De BlueSolar PWM serie maakt ge
Artikelnummer:
SCC010005050
Beschikbaarheid:
Leverbaar
Reviews:
€36,30 .
Incl. btw

Voordelen van Nederlands grootste online watersportwinkel

  • Gratis verzending vanaf €50,00 in NL
  • Afrekenen in veilige omgeving
  • Fysieke winkel in Alkmaar

Victron BlueSolar PWM 12/24V-5A LCD&USB

De Victron BlueSolar PWM-LCD&USB 12/24V-5A heeft een ingebouwd LCD-scherm voor statuscontrole en instellingen. De zonnelader is voorzien van een automatische belastingontkoppeling. De BlueSolar PWM serie maakt gebruik van pulsbreedtemodulatie (PWM) laadspanningsregeling gecombineerd met een meertraps laad regelalgoritme.

Kenmerken:
> Acculaden in drie fasen [bulk - absorptie - float]
> Accutype: Loodzuur en LiFePO4 (alleen voor lithium accu's met intern BMS)
> Beschermd tegen overstroom.
> Beschermd tegen kortsluiting.
> Beschermd tegen omgekeerde polariteitsverbinding van de zonnepanelen en/of accu.
> Ontkoppeling van lage spanning
De Victron BlueSolar PWM 12/24V-5A LCD&USB laadregelaar presteert goed in kleine systemen wanneer de temperatuur van de zonnecel matig tot hoog is (tussen 45 °C en 75 °C). Dit model zonnelader heeft een nominale laadstroom van 5A. De maximale zonnespanning is 28V bij een 12V systeem, en 55V bij een 24V systeem.
De ingangsspanning van een PWM-controller is in principe gelijk aan de spanning van de batterij die op de uitgang is aangesloten. Het zonnepaneel wordt daarom in de meeste gevallen niet op het maximale stroompunt gebruikt. De PWM-controller is in feite een schakelaar die het zonnepaneel verbindt met de batterij. Als de schakelaar gesloten is, staan het paneel en de batterij op bijna dezelfde spanning. De spanning zal langzaam toenemen met toenemende status van de batterij. Wanneer de absorptiespanning is bereikt, begint de PWM-controller het paneel los te koppelen en opnieuw aan te sluiten om overbelasting te voorkomen (vandaar de naam: Pulse Width Modulated controller). Puls-breedtemodulatie (PWM) is het meest effectieve middel om een batterij met constante spanning op te laden. De Victron PWM-controllers hebben een automatisch spanningsdetectiesysteem 12/24V.

 

Specificaties:
> Accuspanning 12/24V met een automatisch spanningsdetectiesysteem
> Nominale laadstroom: 5A
> Maximale zonnespanning: 28V / 55V
- Gebruik 36-cel zonnepanelen voor 12V
- Gebruik 72-cel zonnepanelen voor 24V of 2x 36-cel in serie
- Gebruik 2x 72-cel zonnepanelen voor 48V of 4x 36-cel in serie
> Eigen verbruik: < 10mA
> Bedrijfstemperatuurbereik: -35 tot +60°C (volle belasting)
> Vochtigheid (nietcondenserend): Max 95%

LCD-scherm
Voor statuscontrole en instellingen


Uitgangsbelasting
Diepontlading van de accu kan voorkomen worden door alle belastingen op de uitgangsbelasting aan te sluiten. De uitgangsbelasting zal de belasting afsluiten wanneer de accu de vooraf ingestelde ontladingsspanning heeft bereikt. Sommige belastingen (met name omvormers) kunnen het beste rechtstreeks op de accu worden aangesloten en de afstandsbediening van de omvormer op de uitgangsbelasting. Misschien is er een speciale interfacekabel nodig, raadpleeg daarvoor de handleiding. De aansluit- en ontkoppelingsspanningen zijn instelbaar.


Dag/nacht-timing van de uitgangsbelasting
Deze optie staat toe de AAN-tijd na zonsondergang in te stellen.


Algoritme voor een programmeerbare acculading
Voorgeprogrammeerd algoritme voor AGM, GEL, Flooded of LiFePO4-accu's (alleen voor lithium accu's met intern BMS).


Twee 5-volt USB-uitgangen
Maximale stroom (beide uitgangen gecombineerd): 2A

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »