Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hulp nodig?

  Sinds 2003 helpen wij al Watersportliefhebbers!

  Klantenservice

  Omvormers

  Bootschappen Watersport heeft een ruime assortiment omvormers. Van een DC-DC omvormer naar een DC-AC omvormer. Van omvormer/laadcombinatie naar een solar mogelijkheid. Bootschappen heeft het!  Alle Victron omvormers hebben een zuivere sinus waardoor u Toon meer

  Merken

  Omvormers

  Prijs

  -
  73 Producten

  Uitgelichte merken voor Omvormers

  • Jarocells
  • Mastervolt
  • Vetus
  • Victron
  • Gratis verzending v.a. €50,00 in NL Gratis verzending v.a. €50,00 in NL
  • Afrekenen in veilige omgeving Afrekenen in veilige omgeving
  • Fysieke winkel in Alkmaar Fysieke winkel in Alkmaar

  Goede omvormers zijn onmisbaar op menig boot. Elke boot die stroom nodig heeft, heeft ook een omvormer nodig. De startmotor, verlichting, koelkast, magnetron, noem maar op: er is behoefte aan flink wat stroom. Met een goede omvormer weet u zeker dat u aan boord kunt profiteren van een krachtige, stabiele en veilige stroomvoorziening.

  Wat doen omvormers precies?

  Omvormers zorgen ervoor dat apparaten die in de basis gemaakt zijn voor gebruik op het reguliere stroomnet ook op uw boot werken. Vrijwel alle apparaten zijn gemaakt om te werken op 230 Volt. De accu van uw boot levert een veel lager voltage: 12 Volt of 24 Volt. Bovendien geeft deze gelijkstroom (DC) af, terwijl de apparaten zijn gemaakt voor gebruik op wisselstroom (AC). Kortom: zonder omvormer zijn de meeste elektrische apparaten ongeschikt voor gebruik op uw boot.

  Een omvormer zet de 12 Volt of 24 Volt gelijkstroom van uw boot om in 230 Volt wisselspanning. Hierdoor kunt u alle apparaten gewoon gebruiken, zoals u thuis ook gewend bent. Extra apparaten meenemen aan boord, zoals een laptop, is dan ook geen enkel probleem.

  Kies voor een omvormer met voldoende vermogen

  Elke omvormer is in staat om de stroom van uw boot om te zetten in 230 Volt wisselspanning. Maar niet elke omvormer heeft hetzelfde vermogen. Dit vermogen wordt uitgedrukt in Watt. Aan hoeveel vermogen u behoefte hebt, hangt af van wat u gebruikt op uw boot. Is het bijvoorbeeld alleen een lamp, de cockpit apparatuur en een koffie-apparaat, dan kunt u in principe gebruik maken van een eenvoudige omvormer met een niet al te groot vermogen.

  Gebruikt u zeer veel apparatuur? Dan heeft u een krachtige omvormer nodig om in de energiebehoefte te voorzien. Zeker wanneer u van meerdere apparaten tegelijk gebruik maakt.

  Het is belangrijk om altijd een marge in te bouwen. Schaf geen omvormer aan die maar net aan in uw (geschatte) stroombehoefte kan voorzien. Er moet altijd wat capaciteit over zijn. Bijvoorbeeld om piekspanningen goed op te kunnen vangen.

  Natuurlijk ook voor zuivere sinusomvormers

  Omvormers komen in twee soorten: gemodificeerde sinusomvormers en zuivere sinusomvormers. Het voordeel van gemodificeerde sinusomvormers is dat deze qua prijs zeer aantrekkelijk zijn. Ze benaderen de spanning van het reguliere lichtnet en zijn redelijk stabiel. Er kunnen echter kleine schommelingen optreden, waardoor niet alle apparaten hierop (goed) werken. Wilt u maximale betrouwbaarheid, kies dan voor een zuivere sinusomvormer. Vanzelfsprekend vindt u deze in ons aanbod.

  Wij zijn onder andere vertegenwoordiger van kwalitatief zeer hoogwaardige Victron zuivere sinusomvormers. Deze slaan energie op in accu’s en garanderen zo een stabiele en betrouwbare stroomafgifte. 

  Bestel in de webshop, winkel of stel ons uw vraag

  Bestel uw omvormers snel en veilig in onze webshop. U vindt alle specificaties en productomschrijvingen op de productpagina’s. Heeft u een vraag? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze deskundige medewerkers kunnen u alles vertellen over onze omvormers. U kunt natuurlijk ook voor verkoop en advies terecht in onze winkel in Alkmaar.