Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hulp nodig?

  Sinds 2003 helpen wij al Watersportliefhebbers!

  Klantenservice

  Merken

  Prijs

  -
  26 Producten

  Uitgelichte merken voor Anodes

  • MaxProp
  • Talamex
  • Tecnoseal
  • Vetus
  • Volvo Penta
  • ePropulsion
  • Gratis verzending v.a. €50,00 in NL Gratis verzending v.a. €50,00 in NL
  • Afrekenen in veilige omgeving Afrekenen in veilige omgeving
  • Fysieke winkel in Alkmaar Fysieke winkel in Alkmaar

  Anodes voor uw boot kopen?

  Anodes zijn onmisbaar voor uw boot. Ervaren booteigenaren weten waarom. Bij veel mensen zijn anodes echter niet bekend. Mensen die voor het eerst een boot kopen hebben vaak geen idee dat deze kleine onderdelen überhaupt bestaan. Laat staan dat zij weten wat ze doen. Anodes zijn kleine onderdelen maar ze voeren en belangrijke, zelfs onmisbare functie uit om uw boot mooi en in goede conditie te houden. Bij Bootschappen kunt u terecht voor alle typen anodes. Wij vertellen u daar op deze pagina graag meer over.

  Wat zijn anodes?

  Anodes zijn kleine opzetstukjes die de onderkant of het staartstuk van uw boot mooi houden en vooral beschermen. Anodes zijn gemaakt van aluminium, zink of magnesium. Door anodes te plaatsen op belangrijke onderdelen van uw boot wordt corrosie voorkomen. Wat anodes doen is eigenlijk heel erg eenvoudig: zij offeren zichzelf op om de onderdelen van uw boot mooi en goed te houden. Doordat anodes zelf worden aangetast wordt voorkomen dat uw boot wordt aangetast. Anodes dienen regelmatig te worden vervangen om hen hun werking te laten behouden. In de regel worden de anodes vervangen wanneer zij voor 80% zijn aangetast door corrosie.

  Waarom zijn anodes nodig?

  Anodes zijn nodig om corrosie te voorkomen. Elke boot krijgt namelijk last van corrosie. Dit geldt zelfs voor metalen die van zichzelf hiertegen bestand zijn. Corrosie ontstaat namelijk op plekken waar twee verschillende soorten metaal samenkomen. Dit gebeurt op diverse plekken. Bij de romp en de schroef bijvoorbeeld. Hoewel de gebruikte metaalsoorten van zichzelf tegen corrosie bestand zijn, zal dit toch tussen twee verschillende materialen optreden. Dit is een vorm van aantasting. Aantasting die u wilt voorkomen om de levensduur van uw boot zo optimaal mogelijk te houden. De eenvoudigste en meest doeltreffende manier om dit te doen is door anodes te monteren.

  Welke soorten Anodes zijn er verkrijgbaar?

  Er zijn veel verschillende soorten anodes verkrijgbaar. Hierbij kunt u niet alleen denken aan anodes voor verschillende onderdelen van uw boot, maar ook aan anodes van verschillende materialen. Welke soort anode u dient te hebben is afhankelijk van de materialen van uw boot, maar ook van het water waarin u vaart. Voor combinaties van verschillende soorten staal zijn er specifieke anodes en ook kunnen anodes voor zoetwater, brak water en zout water verschillen.

  De juiste anode zorgt voor de perfecte bescherming. Dit doen anodes door zichzelf als het ware op te offeren. Ze werken als een afleider voor corrosie. Monteert u anodes, dan zullen deze gaan corrigeren. Monteert u deze niet dan zal corrosie plaatsvinden aan de onderdelen van uw boot zelf.

  Anodes zijn dus onmisbaar en bovendien helemaal niet duur. Met een geringe investering zorgt u voor de best mogelijke bescherming van belangrijke onderdelen van uw boot. Vandaar ook dat anodes dus worden gezien als absolute must-have.

  Bestel in onze webshop of neem contact op

  De werking van anodes is duidelijk en eenvoudig. Dat betekent niet automatisch dat het ook eenvoudig is om de juiste anodes te kiezen. Weet u welke u moet hebben? Dan vindt u deze in onze webshop. In de webshop vindt u namelijk vrijwel alle soorten en materialen anodes die u nodig kunt hebben. Heeft u advies nodig? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem gerust contact met ons op. Samen kijken wij naar welke anodes optimaal zijn voor gebruik op uw boot om deze zo goed mogelijk te beschermen. Raadpleeg voor een goede indicatie het onderstaande schema.  ZINKANODES: Alleen voor zout water!

  ALUMINIUMANODES: Voor zoet, brak en zout water!

  MAGNESIUMANODES: Voor zoet en brak water!

  OppervlakteMagnesiumAluminiumZink
  5m² - 10m²0,500,505,50
  10m² - 20m²1,501,009,50
  20m² - 30m²2,501,5015,00
  30m² - 40m²3,002,0020,00
  40m² - 50m²4,502,5025,00