Boegschroeven

Aan- en afmeren is niet altijd even eenvoudig. Zeker niet als de wind hard uit de verkeerde kant waait, kan aanleggen of wegvaren een moeilijke zo niet onmogelijke opgave worden. Dit is de reden waarom boegschroeven vandaag de dag een veel gebruikt e...
Aan- en afmeren is niet altijd even eenvoudig. Zeker niet als de wind hard uit de verkeerde kant waait, kan aanleggen of wegvaren een moeilijke zo niet onmogelijke opgave worden. Dit is de reden waarom boegschroeven vandaag de dag een veel gebruikt en effectief hulpmiddel zijn. Praktisch en functioneel en vanaf afstand te bedienen.
Quick is marktleider in de ontwikkeling en productie van elektrische ankerlieren. De aandrijving en overbrenging van de elektromotor van een ankerlier kent veel overeenkomsten met die van elektrische boegschroeven. Vandaar dat Quick geheel in eigen beheer een complete boegschroeflijn heeft ontwikkeld voor boten van 6 tot 30 meter, met stuwdrukken van 30 tot 270 kgf.

De Quick BTQ boegschroeven hebben de volgende kenmerken:
. Enkele schroef van 30 kgf tot 95 kgf
. Dubbele contra roterende schroeven van 140 kgf tot 270 kgf
. Relais worden afgeschermd door een stevige kunststof behuizing
. Het staartstuk en de overbrenging van motor naar schroef is geheel in brons uitgevoerd
. De zinkanode is onafhankelijk geplaatst van het staartstuk en zo makkelijk te vervangen
. Voorzien van een  koppeling van z.g thermoplastisch polyurethane, een extreem stevig materiaal, maar toch zeer elastisch.
De BTQ boegschroeven zijn niet voorzien van een breekpen; deze functioneert slecht bij het doorgeven van een hoog koppel en kunnen naar verloop van tijd spontaan breken. In de Quick boegschroeven  is de kunststof schroef zelf het breekpunt in het geval dat een voorwerp plotseling in de tunnel geraakt.Als de schroef niet breekt zal het elektronisch systeem van de boegschroef de motor beschermen.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »