Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hulp nodig?

  Sinds 2003 helpen wij al Watersportliefhebbers!

  Klantenservice

  Merken

  Prijs

  -
  16 Producten

  Uitgelichte merken voor Boegschroeven

  • Quick
  • Vetus
  • Gratis verzending v.a. €50,00 in NL Gratis verzending v.a. €50,00 in NL
  • Afrekenen in veilige omgeving Afrekenen in veilige omgeving
  • Fysieke winkel in Alkmaar Fysieke winkel in Alkmaar

  De beste boegschroeven

  Boegschroeven worden met name gebruikt op boten met een behoorlijk formaat of andere boten die om diverse redenen lastig manoeuvreerbaar zijn zonder de hulp van een boegschroef. Boegschroeven staan ook wel bekend als kopschroeven.

  Deze schroef wordt in of bij de voorsteven van het schip gemonteerd. De schroef is draaibaar naar stuurboord of bakboord zijde. In die posities kan de boegschroef middels een krachtige stuwstraal uw boot om de as laten draaien.

  In combinatie met het roer of de buitenboordmotor aan de achterzijde van de boot zorgt dit voor een veel grotere manoeuvreerbaarheid. Manoeuvres die vaak lastig zijn, zoals aanmeren aan een (krappe) kade, worden zo een heel stuk eenvoudiger en ook met een grote boot of jacht goed te doen. Uw boot kan met een boegschroef namelijk niet alleen eenvoudiger om de as draaien, maar ook met voor- en achtersteven in lijn naar stuurboord of bakboord manoeuvreren. 

  Hoe werken boegschroeven precies?

  Een boegschroef is meestal gemonteerd in een boegschroeftunnel. Bij vrachtschepen of andere schepen voor de commerciële of industriële vaart wordt er vaak gekozen voor een ander soort oplossing.

  De voorsteven van deze schepen ligt in onbeladen toestand niet diep genoeg, waardoor een boegschroef in een boegschroeftunnel soms te weinig of geen effect heeft. Bij veruit de meeste boten en jachten voor pleziervaart is een boegschroeftunnel echter dé oplossing. In de tunnel in de voorsteven kan de schroef zowel naar bakboord als naar stuurboord roteren.

  Op die manier kan de schroef een krachtige stuwstraal naar de gekozen kant sturen, zodat de voorsteven van de boot in de andere richting van de stuwstraal beweegt. Omdat dit zowel contra als gelijk kan zijn aan de sturing aan de achtersteven, kan de boot met behulp van een boegschroef zowel eenvoudiger en scherper draaien alsmede parallel zijwaarts aanmeren.

  Goede boegschroeven zijn altijd voorzien van gaas aan de uiteinden van de tunnels zodat er geen viezigheid, steentjes of begroeiing in de schroef kan komen.

  Quick boegschroeven

  Vanzelfsprekend kunt u bij Bootschappen Watersport terecht voor het aanschaffen van een boegschroef. In ons aanbod vindt u Quick boegschroeven. Quick boegschroeven zijn kwalitatieve, krachtige boegschroeven met een concurrerende prijs. Wat voor soort boegschroef u nodig hebt, is afhankelijk van uw boot, maar ook van uw wensen. In de basis geldt dat hoe langer en zwaarder uw boot is, hoe krachtiger de boegschroef dient te zijn. Quick boegschroeven zijn leverbaar in zeer uiteenlopende vermogens. Zo kunt u kiezen voor een 140 millimeter schroef met een vermogen van 1,5 of 2,2 kW. Deze boegschroeven zijn perfect voor gebruik op een kleinere of middelgrote boot.

  Heeft u een grotere boegschroef met meer vermogen nodig? Dan kunt u kiezen uit een 185 mm schroef met 3, 4 of 6 kW vermogen. Deze boegschroeven zijn geknip voor middelgrote en iets grotere boten.

  Een Boegschroef tunnel is hierbij noodzakelijk.

  Wat heeft u nodig om een boegschroef te installeren?

  Naast boegschroeven verkopen wij vanzelfsprekend ook alle toebehoren om uw boegschroef te kunnen installeren. Naast boegschroeven zelf zijn dit boegschroef tunnels, bedieningen, kabels en anodes

  Bekijk ook ons Vetus Boegschroefpaneel.

  Boegschroeven kopen & contact bij vragen

  Wilt u boegschroeven kopen? Alle boegschroeven + toebehoren uit ons assortiment kunt u eenvoudig bestellen in de webshop. Heeft u eerst een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers beantwoorden uw vragen, vertellen u wat u weten wilt en geven u alle informatie om de perfecte boegschroef te vinden.

  U bent uiteraard ook van harte welkom in onze winkel, waar u de boegschroeven zelf kunt bekijken. Ook daar kunt u uiteraard altijd rekenen op de service en kennis van een specialist.  

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »