Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hulp nodig?

  Sinds 2003 helpen wij al Watersportliefhebbers!

  Klantenservice

  Merken

  Prijs

  -
  27 Producten

  Uitgelichte merken voor Marifoons

  • Cobra
  • Fusion
  • Garmin
  • Himunication
  • Raymarine
  • Simrad
  • Vesper Cortex
  • Gratis verzending v.a. €50,00 in NL Gratis verzending v.a. €50,00 in NL
  • Afrekenen in veilige omgeving Afrekenen in veilige omgeving
  • Fysieke winkel in Alkmaar Fysieke winkel in Alkmaar

  Marifoons

  Bootschappen is er voor alle benodigdheden voor uw boot of jacht. Met behulp van ons aanbod en assortiment met tienduizenden producten helpen wij u om uw vaartuig in optimale conditie te houden. Wij zijn er uiteraard ook voor essentiële producten, zoals marifoons. In onze webshop kunt u een geschikte marifoon en/of toebehoren aanschaffen. Wilt u een marifoon kopen, dan kunt u deze eenvoudig in de webshop bestellen en wordt deze snel geleverd. Mocht u eerst een vraag hebben, stel deze dan gerust. Onze deskundige medewerkers beschikken over alle benodigde know how om u te helpen en te zorgen voor de beste oplossing. 

  Wat is een marifoon?

  Een marifoon is een scheepsradio. Onder “marifonie” wordt maritieme communicatie verstaan. De marifoon is de meest gebruikte manier van communiceren op het water. Het gaat daarbij om boot-tot-boot communicatie en communicatie met plekken die met de vaart te maken hebben, zoals havens. Voor de communicatie met vrienden en familie aan wal (of elders) kunt u natuurlijk gebruik maken van de telefoon.

  Waarom dan een marifoon gebruiken op het water? Allereerst omdat een marifoon voor pleziervaartuigen vanaf 20 meter in Nederland verplicht is. Ook voor kleinere boten is een marifoon echter aan te raden. Dat heeft vooral te maken met de manier van communiceren. Om met anderen te communiceren via de marifoon is geen nummer of andere manier van connectie maken nodig. Marifoons communiceren niet via een nummer, maar werken met frequenties. Deze frequenties zijn locatiegebonden. Elk gebied heeft een eigen frequentie. Al het vaarverkeer in een bepaald gebied stemt met de marifoon af op de bijbehorende frequentie. Zo kan er altijd van boot tot boot gecommuniceerd worden. Ook kunnen boten communiceren met relevante plekken aan wal, alsmede diensten op het water.

  Marifoon kopen

  Een marifoon kopen is dus in veel gevallen geen luxe, maar pure noodzaak. Zoals wij zojuist al schreven, is het echter aan te raden om ook op een kleinere boot een marifoon te kopen. Temeer omdat een marifoon helemaal geen grote investering vergt. Goede marifoons koopt u al onder € 200.

  Wilt u een marifoon kopen, dan heeft u verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een marifoon set die gemonteerd kan worden in de stuurhut. Deze heeft dan een vaste plek. Maar in plaats hiervan, of aanvullend, kunt u ook kiezen voor een handheld marifoon.

  Een marifoon als handheld is handig

  Een marifoon als handheld is zeer handig. Vooral in de pleziervaart. U bent waarschijnlijk niet de hele tijd in de stuurhut aanwezig. U geniet op het dek, in de keuken, aan wal of een ander vertrek. Met een marifoon in handheld uitvoering bent u overal bereikbaar. U neemt deze marifoon eenvoudig met u mee. Hij heeft de afmetingen van een flinke walkietalkie en neemt dus weinig ruimte in.

  Marifoon met AIS transponder

  U kunt bij Bootschappen ook een marifoon met AIS transponder kopen. AIS staat voor “Automatisch Identificatie Systeem”. Met een Marifoon met AIS transponder kunt u direct zien welke schepen zich bij u in de buurt bevinden. Dit is te zien op het bijbehorende scherm. Een marifoon met AIS transponder kan dus als het ware automatisch met andere vaartuigen die hiermee zijn uitgerust communiceren. Een marifoon met AIS transponder kent twee uitvoeringen. Er zijn uitvoeringen die alleen signalen van andere boten kunnen ontvangen en uitlezen, maar indien gewenst kunt u ook kiezen voor een marifoon met AIS transponder waarmee u zichzelf ook automatisch identificeert. Over en weer kunnen dan zaken als afstand, koers en snelheid worden weergegeven.

  Bestel direct of neem contact met ons op

  Heeft u een geschikt marifoon gevonden? Bestel deze dan in de webshop en wij zullen zorgen voor een snelle levering. Heeft u een vraag of meer informatie nodig? Neem dan contact met ons op.