Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Vrijdag 7 Mei 2022

  Carburateur van een buitenboordmotor schoonmaken

  De functie van de carburateur

  De carburateur vervult een cruciale functie in uw buitenboordmotor. Deze zorgt voor het juiste brandstofmengsel. Dit mengsel bestaat uit de brandstof en lucht. De carburateur zorgt onder alle omstandigheden voor het juiste mengsel, dus de juiste verhouding brandstof en lucht. Is het mengsel niet optimaal, de lijden de prestaties van uw buitenboordmotor hieronder. Is er sprake van een te rijk mengsel, dan betekent dit dat er verhoudingsgewijs te veel brandstof in de verbrandingskamer belandt. Deze hoeveelheid kan niet volledig ontbranden. Hierdoor kan de motor “smoren” of helemaal “verzuipen”. De motor slaat dan af en kan tijdelijk niet meer starten omdat de bougie nat is geworden. Een te arm mengsel betekent dat er verhoudingsgewijs te veel lucht in het mengsel zit. Hierdoor krijgt de motor onvoldoende brandstof om goed te presteren. Niet alleen levert hij te weinig vermogen; hij kan ook inhouden of schokken.

  Waarom de carburateur van de buitenboordmotor schoonmaken noodzakelijk is

  De carburateur van de buitenboordmotor schoonmaken is vroeg of laat noodzakelijk. U zult vanzelf merken wanneer de motor niet goed meer presteert, moeilijk start, afslaat, slecht loopt of veel verbruikt. Dat kan verschillende oorzaken hebben, maar een vervuilde carburateur komt vaak voor. Dit gebeurt nu eenmaal vroeg of laat. Zeker wanneer de motor niet regelmatig wordt gebruikt. De carburateur van uw buitenboordmotor schoonmaken is dan ook absoluut aan te raden. Ook wanneer u hier wellicht nog niet direct reden toe ziet. Wanneer u uw boot winterklaar maakt, is het tevens een goed moment om de carburateur van de buitenboordmotor schoon te maken. Zo weet u dat eventuele vervuiling wordt verwijderd en begint u het volgende vaarseizoen met een motor die goed presteert.

  Hoe kan ik zelf de carburateur van de buitenboordmotor schoonmaken?

  Zelf de carburateur van de buitenboordmotor schoonmaken, is niet moeilijk. U haalt deze eenvoudig open. Vervolgens is het zaak om voorzichtig te werk te gaan om onderdelen niet te beschadigen. Sommige carburateurs hebben bij de benzinetoevoer een zeefje. Heeft uw buitenboordmotor deze ook? Dan is het verstandig om dit zeefje te reinigen. Vuil kan hier namelijk achterblijven en zo zorgen voor een minder goede benzinetoevoer. U kunt ook voorzichtig de sproeier loshalen en kijken of de spoei-opening niet is vervuild. Is dit wel het geval, dan kan het mengsel namelijk niet goed worden ingespoten. Ook de vlotter, vlotteropening en vlotternaald kunnen worden schoongemaakt. Als laatste kunt u controleren of alle kleppen goed en soepel draaien.

  NIEUWS, TIPS & TRICKS

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »