Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Donderdag 13 Oktober 2023

  Het Renskib stappenplan - Voor optimaal, effectief en duurzaam onderhoud van ieder schip

  Renskib – producten en methode

  Voor optimaal, effectief en duurzaam onderhoud van ieder schip   

   1. Schoonmaken / cleanen

  Wanneer de boot het water uitkomt zo spoedig mogelijk afspuiten. Dan de boot van aanslag, vuil en oude waxlagen ontdoen met R-110 Gelcoat Cleaner en, indien nodig, lokaal R-100 Yellow Stain and Barnacle Remover aanbrengen. Dit is een natuurlijk citroenzuur dat gele vlekken verwijdert en kalk zacht maakt, waarna dat eenvoudig van de gelcoat kan worden geborsteld.

   R-110 Gelcoat Cleaner mengen in een emmer water en met een borstel en/of microvezeldoek alle te polijsten oppervlakken schoonmaken. R-100 Yellow Stain Remover opsprayen en even in laten trekken, dan wegborstelen. Let op: de R-100 werkt het snelste bij een temperatuur van minimaal 10 graden. Bij lagere temperaturen duurt het langer voordat het proces werkt.

   2. Polijsten

  Verweerde of erg matte oppervlakken moeten gepolijst worden met Renskib R-120 Liquid Rubbing Compound; een 6000 korrel polijstpasta. Opbrengen met een vochtige spons op het totale te polijsten oppervlak. Gebruik heel weinig pasta. Polijsten met een roterende machine / haakse slijper met een 14 mm as en de R-560 100% lamswollen polijstschijf. Deze schijven zijn integraal onderdeel van het Renskib systeem. Ze geven de juiste warmte en wrijving voor optimaal resultaat. Ze zijn aan beide zijden te gebruiken, kunnen op de kant worden gezet, zijn flexibel en sterk en hebben een enorme slijpkracht en duurzaamheid. Tijdens het uitpoetsen houd je het oppervlak vochtig met behulp van een sprayflesje water. Een stelregel is dat je ongeveer 4 tot 8 keer over het oppervlak gaat met de schijf. 

   NB: Wanneer het oppervlak slechts licht verweerd of een beetje mat is, hoef je niet zwaar te polijsten en wordt deze stap overgeslagen.

   Na het zwaardere polijsten, of bij een licht verweerde / nieuw-ogende boot na het cleanen, gebruik je de R-130A Pre Sealer. Dit product is een 8000 korrel polijstpasta. Hierdoor krijgt de gelcoat of lak haar originele glans terug. Opbrengen met een vochtige spons op het totale te polijsten oppervlak. Gebruik heel weinig pasta. Polijsten met de machine op dezelfde wijze als hierboven beschreven. Polijst uiteindelijk de pasta geheel weg en de intense, diepe glans van je boot verschijnt.

   3. Teak Cleanen

  Als er een wens is om het teakdek te reinigen dan is dat de volgende stap. Hiervoor gebruik je: R-125 Teak Cleaner. Dit geeft een fris en schoon aanzicht van het teak dat wordt ontdaan van algen en vuil. Door het teak met een nylon spons met cirkelvormige bewegingen te borstelen, wordt ook 'dood hout’ verwijderd. Het beste kan deze klus worden gedaan bij grauw en regenachtig weer.

   4. Wassen

  Vervolgens wordt de boot gewassen met R-140 Shampoo. Dit om eventuele resten van het teak cleanen en polijsten te verwijderen. Een kleine hoeveelheid product in schoon water mengen. Borstelen en/of afnemen met een microvezeldoek.

   5. Sealen

  Tenslotte het glanzende en supergladde oppervlak verzegelen en beschermen met R-130B Sealer. Deze hecht alleen op een heel glad gepolijst oppervlak. Kleine hoeveelheid van het product aanbrengen op het oppervlak met een vochtige spons. Doe dit per m2 of strekkende meter schip. Even laten opdrogen en dan geheel uitpoetsen (inmasseren) met de hand met een droge microvezeldoek. Er ontstaat een nog diepere, keramische glans en het oppervlak wordt hard glad. De ontstane glans weerkaatst het zonlicht en beschermt daardoor het oppervlak. De Sealer, met UV-filter, beschermt je schip compleet voor het hele seizoen. Gemaakt op waterbasis is de Sealer niet vet, geheel vrij van siliconen, petroleum en teflonverbindingen. Vuil hecht er niet in, waardoor het schip zeer gemakkelijk schoon te houden is.

  6. Schoonhouden

  Het reguliere onderhoud is vervolgens eenvoudig uit te voeren met R-140 Shampoo. Meng hiervoor 20 ml Shampoo in een halve liter water in een sprayfles of meng iets sterker voor heel vieze oppervlakken. Spray de shampoo op een te behandelen oppervlak van zo’n 50 bij 50 cm. Borstel, neem af met een natte microvezeldoek en droog af met een droge microvezeldoek. Je maakt de gebruikte doeken het beste schoon met natuurlijk zoet water en wringt deze dan uit. Dan zet er zich geen kalk af op het oppervlak en zal de boot schoon zijn en blijven glanzen.

   Wat meer hardnekkige vlekken, zoals een streep van een zwarte schoen, zijn te verwijderen met de R-150 Power Polish. Kleine hoeveelheid aanbrengen met een droge microvezeldoek en dan uitwrijven. Dit product is ook te gebruiken om plekjes en hoekjes te polijsten waar de schijf van de machine niet bijkomt. Zowel in de Shampoo als in de Power Polish is de Renskib Sealer verwerkt, waardoor het oppervlak direct weer goed beschermd is.

   Wij wensen je heel veel plezier bij het werken met onze Renskib producten. Wanneer je alle stappen volgt sta je zeker versteld van het resultaat dat deze unieke, duurzame producten in combinatie met jouw inspanningen oplevert.

  NIEUWS, TIPS & TRICKS

  Recente artikelen