Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Koen van der Eng - Donderdag 30 Maart 2023

  Welk automatisch reddingsvest is voor mij geschikt?

  Als je vaak op of rond water bent, dan is een reddingsvest een absolute must-have. Deze vesten kunnen je redden in noodsituaties waarbij je anders zou verdrinken. Bij het kiezen van een reddingsvest is het belangrijk om te letten op het aantal Newton dat het vest biedt. In dit artikel bespreken we de verschillen tussen het aantal Newton bij automatische reddingvesten en gebruiken we Besto reddingvesten als voorbeeld. Ook bespreken we de voordelen van een automatisch vest ten opzichte van een vaststof vest.

  Wat is Newton?

  Een Newton is een maat voor de kracht die een reddingsvest kan uitoefenen om een persoon boven water te houden. Hoe hoger het aantal Newton, hoe beter de bescherming. Het aantal Newton van een reddingsvest bepaalt dus hoeveel drijfvermogen het vest biedt.

  Verschillen tussen 150N en 275N reddingvesten

  Besto biedt automatische reddingvesten aan in twee verschillende Newton-modellen, namelijk 150N en 275N. Het grootste verschil tussen deze twee modellen is de hoeveelheid drijfvermogen die ze bieden.

  Een 150N reddingvest biedt voldoende drijfvermogen voor de meeste watersporters en is ideaal voor gebruik in rustigere wateren. Een 275N reddingvest biedt echter nog meer drijfvermogen en is ideaal voor gebruik in ruwere wateren of als je zware kleding of uitrusting draagt, zoals bijvoorbeeld tijdens het varen in koude klimaten.

  Voordelen van een automatisch reddingsvest ten opzichte van een vaststof vest

  Een automatisch reddingsvest heeft een aantal voordelen ten opzichte van een vaststof vest. Hieronder benoemen we enkele van deze voordelen:

  1. Automatisch opblaasbaar - Een automatisch reddingsvest blaast zichzelf op wanneer het in contact komt met water. Dit betekent dat je geen tijd hoeft te verspillen aan het opblazen van het vest en dat je direct beschermd bent zodra je in het water terechtkomt.

  2. Meer comfortabel - Een automatisch reddingsvest is vaak lichter en comfortabeler dan een vaststof vest. Hierdoor kun je het vest de hele dag dragen zonder dat het je in de weg zit.

  3. Hogere mate van veiligheid - Omdat een automatisch reddingsvest zichzelf opblaast, heb je meer kans om beschermd te zijn in noodsituaties waarbij je het bewustzijn verliest of niet in staat bent om het vest zelf op te blazen.

  Als je op zoek bent naar een automatisch reddingsvest, zijn er een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten voordat je een aankoop doet. Hieronder hebben we enkele van deze factoren voor je op een rijtje gezet:

  1. Het aantal Newton - Zoals eerder genoemd, is het belangrijk om te letten op het aantal Newton dat het reddingsvest biedt. Het aantal Newton moet voldoende zijn om jouw gewicht en eventuele extra uitrusting te ondersteunen en je drijvende te houden.

  2. Pasvorm - Een reddingsvest moet goed passen om effectief te zijn. Let erop dat je een reddingsvest kiest dat past bij jouw lichaamsgrootte en -vorm. De meeste automatische reddingsvesten hebben verstelbare riemen en gespen, zodat je het vest aan kunt passen aan jouw lichaam.

  3. Type inflatie - Er zijn twee soorten inflatie: automatisch en handmatig. Automatische reddingsvesten worden geactiveerd zodra het vest in contact komt met water, terwijl handmatige vesten worden geactiveerd door aan een trekkoord te trekken. Beide soorten hebben hun eigen voor- en nadelen. Een automatisch vest biedt meer bescherming in noodsituaties waarbij je het bewustzijn verliest of niet in staat bent om het vest zelf op te blazen. Een handmatig vest biedt meer controle, omdat je het vest zelf kunt activeren als je dat nodig hebt.

  4. Kwaliteit en betrouwbaarheid - Let bij het kiezen van een reddingsvest op de kwaliteit en betrouwbaarheid van het product. Kies een vest van een gerenommeerd merk en lees reviews van andere gebruikers om er zeker van te zijn dat het vest betrouwbaar is en aan jouw eisen voldoet.

  Door op deze factoren te letten, kun je ervoor zorgen dat je een automatisch reddingsvest kiest dat aan jouw behoeften voldoet en je maximale bescherming biedt in noodsituaties op het water

  NIEUWS, TIPS & TRICKS

  Recente artikelen