Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hulp nodig?

  Sinds 2003 helpen wij al Watersportliefhebbers!

  Klantenservice

  Merken

  Prijs

  -
  38 Producten

  Uitgelichte merken voor Dekluiken voor de boot

  • Attwood
  • Gebo
  • HPX
  • Lalizas
  • Lewmar
  • Moonlight
  • Nuova Rade
  • PSP
  • Railblaza
  • Ultraflex
  • Whale
  • Gratis verzending v.a. €50,00 in NL Gratis verzending v.a. €50,00 in NL
  • Afrekenen in veilige omgeving Afrekenen in veilige omgeving
  • Fysieke winkel in Alkmaar Fysieke winkel in Alkmaar

  Waar bestaat een dekluik uit?

  Een dekluik kunt u zien als de ramen van een boot. Het is natuurlijk erg belangrijk dat deze geen water doorlaten en dus waterdicht zijn. Een dekluik bestaat meestal uit een acryl glazen klep en een aluminium frame. Er zijn ook dekluiken met plexiglas. Door het gebruik van deze materialen zijn de dekluiken bestand tegen de meest uiteenlopende weersomstandigheden die u op het water en aan wal kunt vinden. Een dekluik krijgt dus veel te verduren gedurende het seizoen. Dekluiken komen in verschillende formaten en kwaliteitsnormen. Voordat u een nieuw dekluik gaat aanschaffen is het belangrijk om uw voorkeuren in kaart te brengen.

  Aan welke voorkeuren moet uw dekluik voldoen?

  Een dekluik wordt met name gebruikt om de ruimte onder het dek van licht te voorzien en te kunnen ventileren. Frisse lucht in de kajuit is erg belangrijk. Geuren en dampen die blijven hangen in de ruimte worden dan naar buiten afgevoerd. Een beetje lichtinval in een donkere kajuit kan ook geen kwaad. Ook kunt u door een dekluik in uw slaapkamer bij mooi weer de sterren aan de hemel zien. Een erg mooi plaatje!

  Een dekluik is verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Zo zijn er grote vierkante dekluiken, maar ook ronde dekluiken voor de boot. Als het dekluik groot genoeg is, kunt u het ook gebruiken als vluchtluik. In geval van nood kunt u via het vluchtluik naar het dek vluchten. Wenst u een vluchtluik te gebruiken dan is verstandig om een minimale afmeting van 60cm lang en breed te kiezen.

  Verder verschillen de dekluiken van glaskleur. U kunt kiezen voor een helder glastint, maar ook voor rookglas. Met rookglas kunt u van onder naar buiten kijken, maar hoeft u niet bang te zijn voor pottenkijkers. Voor extra privacy is het aan te raden om een rolgordijn te installeren.

  Een waterdicht dekluik

  Een dekluik krijgt met verschillende weersomstandigheden te maken. Het is belangrijk dat deze waterdicht is, zodat er geen water in de kajuit komt. Dat is wel zo prettig wanneer het regent of er een hoge golfslag is. De meeste dekluiken zijn voorzien van afdichtrubbers voor extra waterdichtheid. Deze zijn vaak vrij eenvoudig te vervangen. De dekluiken zijn gemakkelijk te openen middels de ergonomische hendels.

  Een dekluik vervangen of installeren

  Een dekluik vervangen of installeren is vrij eenvoudig te doen, zodra u over de juiste materialen beschikt. Het is belangrijk om goed te inventariseren welk dekluik u nodig hebt. Bij het vervangen van een dekluik is het belangrijk om dezelfde afmetingen als de vorige dekluik aan te houden. Hierdoor hoeft u niet te zagen en is het een kwestie van installeren. Zorg bij het installeren van een dekluik dat u over de volgende materialen beschikt: lijm en afdichtingskit, boormachine, schroevendraaier, meetlint, passer, stift, decoupeerzaag, dekluik en afdichtrubbers. Controleer na installatie of het dekluik goed afgedicht is en geen water lekt. Het laatste wat u wilt, is lekkage als u aan het varen bent!