Fenders

Bolfenders, boegfenders , majonifenders in alle formaten en kleuren. Tevens fenderhouders in verschillende formaten.Fenders, of stootwil, of willen genoemd.

Fenders voorkomen beschadigingen 

Fenders, ook wel stootwillen, zijn kussens met lucht die tussen boot en wal hangen. Fenders dienen ervoor krassen en beschadigingen aan de zijkanten van de boot te voorkomen. Onmisbaar voor elke boot. Maar welke soort fenders heb je nodig en wat past bij jouw boot?

Diverse modellen fenders

Fenders komen in allerlei soorten en maten. Het model wat het meeste voorkomt, is het star model. Dit model heeft een oog boven- en onderin waardoor je hem horizontaal en verticaal aan de boot kan maken. Super handig! We hebben van dit model fender verschillende kleuren en maten. Wil je de stootwillen echt vaker gebruiken, ga dan voor de beste kwaliteit. De heavy duty stootwillen zijn van heel dik materiaal waardoor ze lang meegaan. 

Bootschappen heeft verschillende soorten fenders: bolfenders, boegfenders en majonifenders in alle formaten en kleuren. Voor elke boot dus geschikte stootwillen. 

Materiaal van een stootwil

Fenders worden gemaakt van een stevig soort rubber. Er moet wel veel rek in zitten, anders knappen de fenders natuurlijk heel snel als ze ergens tegen aankomen. Op de binnenvaart worden vaak autobanden gebruikt als stootwil, wat eigenlijk verboden is. Wrijfhout is een beter optie om als stoothout te gebruiken, deze blijven namelijk drijven op het water en kunnen geen sluisdeuren of andere boten kapot maken. 

Gebruik van een fender

Je plaatst verschillende fenders, daar waar de boot in aanraking kan komen met wal en/of andere schepen. Door waterstroming kan de boot soms anders gaan liggen, houdt daar dus ook rekening mee! 

Wanneer je een fender gaat gebruiken is het van belang dat je de fenders goed opblaast. In praktijk zien we vaak dat de stootwillen verkeerd worden opgeblazen Je kan testen of je fender goed is opgeblazen door er met je vingers in te drukken. Als de stootwillen iets ingedrukt kunnen worden zijn ze goed opgeblazen.

Om zoveel mogelijk uit de stootwillen te halen, adviseren wij om minimaal twee keer per jaar de druk van de fenders te controleren. Dit kunt u doen door de druk op te meten of de omvang van de fenders te meten. Houd bij een normale of bolfender rekening met ongeveer 0,15-0,20 bar. 

Onthoud dat de fenders in weer en wind leven, ze gaan door alle weersomstandigheden en hierdoor kunnen ze wat inkrimpen of uitzetten. 

Steigerfenders

Bootschappen heeft ook steigerfenders. Deze monteer je aan de steiger waar je boot aanligt om zo ook krassen en beschadigingen te voorkomen. Er zijn verschillende fenders voor steigers te vinden. Zo is er altijd een steigerfender die past. Ga voor extra safe door steigerfenders te gebruiken! 

Bootschappen Watersport verkoopt al jaren de hoogste kwaliteit fenders voor de scherpste prijzen. Onze Majoni star fenders zijn scherp geprijsd en toch van goede kwaliteit.

Verkrijgbaar in diverse kleuren en maten. Bovendien ontvangt u een mooie staffel korting op deze fenders.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »