Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hulp nodig?

  Sinds 2003 helpen wij al Watersportliefhebbers!

  Klantenservice

  Merken

  Prijs

  -
  18 Producten

  Uitgelichte merken voor Landvasten voor uw boot

  • Benson
  • Blue Performance
  • D-Splicer
  • Forsheda
  • Nawa
  • Plastimo
  • Talamex
  • U-Rope
  • Waterline
  • Gratis verzending v.a. €50,00 in NL Gratis verzending v.a. €50,00 in NL
  • Afrekenen in veilige omgeving Afrekenen in veilige omgeving
  • Fysieke winkel in Alkmaar Fysieke winkel in Alkmaar

  Afmetingen en materiaal landvasten

  Landvasten zijn in verschillende materialen en afmetingen verkrijgbaar. Per boot verschilt de benodigde lengte van de landvasten. Kiezen van de juiste maat landvast wordt door twee onderdelen bepaald:

  1. De lengte van de landvast wordt meestal vastgesteld op 1-1,5 keer de lengte van de boot. Bij een boot van 10 meter is het verstandig om een landvast tussen de 10-15 meter te nemen. Ons advies is om iets ruimer dan het minimale aantal meters te zitten. Hierdoor kunt u makkelijker aanleggen bij een wal, stijger of een sluis die hoger is dan gemiddeld. Vaart u vaak in het buitenland, dan adviseren we om twee landvasten van tweemaal de lengte van de boot aan te schaffen. 
  2. De diameter van landvasten geven aan hoe dik de lijn is. Hoe langer en groter de boot, hoe meer gewicht er op de lijnen komt te staan. Een dikke lijn is sterker en slijtvaster dan een dunne lijn. Een dikke landvast is niet altijd beter. Dikke landvasten gaan niet altijd even gemakkelijk om een kikker of bolder. Het is daarom belangrijk om een landvast te kiezen die past bij de boot en de omgeving waar u gaat varen. 
  3. Materiaal van de landvasten. De twee meest gebruikte materialen voor landvasten zijn polypropyleen en polyester. Ieder materiaal heeft zijn voor en nadelen. Zo zijn polypropyleen landvasten goedkoper en blijven ze drijven. Het voordeel van drijven is dat ze minder snel in de schroef terecht kunnen komen. Polyester landvasten hebben als voordeel dat ze rekbaar zijn en een hoge slijtvastheid hebben. Hierdoor kunnen ze de golfslag makkelijker opvangen zonder de bolders of kikkers te beschadigen. Door landvastveren te gebruiken worden schokken en stoten geabsorbeerd. Ligt u voor langere tijd in een haven met golfslag, dan brengen landvastveren meer comfort.

  Landvasten met lus

  Er zijn verschillende soorten landvasten. Zo zijn er de keuze uit gevlochten of geslagen landvasten. Een gevlochten landvast heeft een kernlijn met daaromheen een gevlochten lijn. Een geslagen landvast bestaat daarentegen uit gedraaide strengen.

  Landvasten met een lus of oog zorgen voor gemak en een hogere trekkracht. Deze landvasten zijn klant-en-klaar. 

  Landvasten kopen bij Bootschappen

  Landvasten zijn er in verschillende materialen, lengtes en soorten. Bij Bootschappen hebben we een ruim assortiment landvasten die geschikt zijn voor ieder type plezierboot. Met de bovenstaande tips kunt u de perfecte landvast voor uw boot kiezen. Weet u niet zeker welke landvast geschikt is voor uw situatie? Bootschappen adviseert u graag in de keuze van een geschikte landvast.