Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hulp nodig?

  Sinds 2003 helpen wij al Watersportliefhebbers!

  Klantenservice

  Merken

  Prijs

  -
  8 Producten

  De raamrubbers van een boot worden vaak over het hoofd gezien. Echter kunt u de levensduur van een boot verlengen met goed geplaatste raamrubbers. Ze voorkomen namelijk dat in de boot vochtige ruimtes kunnen ontstaan, houden het raam stabiel en waterdicht. Bij regen of hoge golven houden zij het water buiten. Een kleine lekkage kan namelijk al voor grote problemen bezorgen.

  Raamrubbers vervangen

  Voorkomen is beter dan genezen. Dit spreekwoord gaat helemaal op voor raamrubbers. Op het oog zien ze er vaak nog goed uit, maar niets is minder waar. Kleine haarscheurtjes in het rubber kunnen de eerste tekenen van lekkage zijn. Een boot ligt gedurende een seizoen en wellicht winterseizoen buiten. De afwisseling van koude en warme temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de scheurtjes in raamrubbers groter worden. Het gevolg is dat tijdens het vaarseizoen de vochtbalans in de kajuit niet op orde is. Hierdoor is het gemakkelijk voor schimmels zich te vestigen in de kajuit.

  Welke raamrubbers heb ik nodig?

  Raamrubbers zijn in verschillende vormen en afmetingen. Afhankelijk van de ruit zijn er verschillende afmetingen raamrubbers. Zo zijn er raamrubbers met 3 en 4 mm, 4 en 5 mm en 5 en 6 mm Daarnaast zijn er raamrubbers in verschillende kleuren.