Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hulp nodig?

  Sinds 2003 helpen wij al Watersportliefhebbers!

  Klantenservice

  Merken

  Prijs

  -
  17 Producten

  Uitgelichte merken voor AIS voor boten

  • Imray
  • Raymarine
  • Simrad
  • Vesper Cortex
  • Gratis verzending v.a. €50,00 in NL Gratis verzending v.a. €50,00 in NL
  • Afrekenen in veilige omgeving Afrekenen in veilige omgeving
  • Fysieke winkel in Alkmaar Fysieke winkel in Alkmaar

  AIS, dé manier om uzelf kenbaar te maken op het water

  Wie vaart, is misschien wel eens in aanraking gekomen met de term “AIS”. Hoewel deze term niet exclusief in de scheepvaart gebruikt wordt, wordt deze hier vaak wel mee geassocieerd. AIS staat voor “Automatic Identification System.” De naam zegt al wat dit systeem doet: AIS is dé manier om uzelf op het water kenbaar te maken aan de omgeving. Waarom zou u dit doen? Een goed AIS systeem zorgt voor meer veiligheid op het water. Het systeem zorgt namelijk voor communicatie tussen schepen onderling en belangrijke instanties aan wal.

  Met AIS kunt u dus zenden en ontvangen. U maakt uzelf kenbaar aan uw omgeving, maar ontvangt ook informatie over andere boten in uw omgeving. Zo kunt u zien wie er in uw omgeving varen en ook wat hun snelheid en richting is. Andere varenden zien ook deze informatie van u. Hoe meer boten zijn uitgerust met een AIS systeem, des te veiliger het varen wordt. Het is hiermee eenvoudiger rekening houden met anderen en het helpt ongelukken voorkomen.

  Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer booteigenaren ervoor kiezen om te investeren in een AIS systeem. Is dit ook iets voor u? Bootschappen heeft het AIS systeem dat bij u past. Wij bieden u verschillende systemen in uiteenlopende (prijs)segmenten.

  Hoe werkt AIS precies?

  AIS werkt door middel van een transponder. Deze transponder zendt informatie uit die door andere AIS systemen ontvangen en uitgelezen kan worden. Andersom gebeurt dit natuurlijk ook. AIS is een universeel protocol. Dit betekent dat het over alle systemen werkt. Alle boten en instanties aan wal die gebruik maken van een AIS systeem kunnen met elkaar communiceren.

  Om een AIS signaal te mogen gebruiken, dient u in het bezit te zijn van een MMSI-nummer: een Maritime Mobile Service Identity. Dit nummer kan worden aangevraagd. Wanneer u dit nummer hebt, kan belangrijke informatie worden uitgezonden. Denk aan de naam van uw boot, het type boot, uw GPS-positie, koers en snelheid.

  Kan iedereen AIS gebruiken?

  AIS mag door iedereen worden gebruikt, mits u in het bezit bent van het Basiscertificaat Marifonie. Uw boot heeft dus ook een marifoon nodig om met AIS te kunnen werken. De marifoon verzendt en ontvangt namelijk de signalen.

  Een AIS transponder voor uw boot

  Wilt u een AIS transponder op uw boot? Dan biedt Bootschappen u een ruim assortiment. Wij leveren topmerken zoals Em-trak, Garmin, Raymarine en Vesper Cortex. Bootschappen kiest er bewust voor om alleen producten te leveren van A-merken. Desondanks houden wij met zoveel mogelijk budgetten rekening. Onze scherpst geprijsde AIS transponders bieden u kwaliteit waar u op kunt vertrouwen. Maar indien u gebruik wilt maken van geavanceerde functionaliteiten bieden wij u ook high end systemen met zeer uitgebreide mogelijkheden en een enorm bereik.

  U kunt het AIS systeem van uw keuze direct veilig en eenvoudig bestellen in onze webshop. Ook kunt u per systeem specificaties en beschrijvingen raadplegen. Twijfelt u welk systeem voor u het meest geschikt is of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over de eigenschappen en voordelen van diverse systemen. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.