Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hulp nodig?

  Sinds 2003 helpen wij al Watersportliefhebbers!

  Klantenservice

  Merken

  Prijs

  -
  41 Producten

  Uitgelichte merken voor Stuurautomaat

  • Humminbird
  • Raymarine
  • Simrad
  • Gratis verzending v.a. €50,00 in NL Gratis verzending v.a. €50,00 in NL
  • Afrekenen in veilige omgeving Afrekenen in veilige omgeving
  • Fysieke winkel in Alkmaar Fysieke winkel in Alkmaar

  Stuurautomaat voor de boot

  Tijdens langere vaarten is het fijn om af en toe even het stuur uit handen te geven. Maar aan wie? Dat kan iemand anders zijn, maar u kunt ook kiezen voor een stuurautomaat. Veel mensen associëren een stuurautomaat misschien alleen met grote boten en schepen of met luxe jachten. Maar een stuurautomaat is wellicht vaker mogelijk dan u denkt. In het assortiment van Bootschappen vindt u stuurautomaten in allerlei klassen en voor tal van boten. Bestel direct het door u gewenste systeem. Uiteraard kunt u voor hulp bij ons terecht.

  Wat is een stuurautomaat?

  Een stuurautomaat is een systeem dat uw boot op de gewenste koers houdt. Men spreekt weliswaar van een stuurautomaat, maar eigenlijk is dit een verzamelnaam voor een combinatie van systemen die er gezamenlijk voor zorgen dat uw boot automatisch op koers blijft. Een stuurautomaat werkt samen met navigatiedata.

  Een stuurautomaat systeem bestaat dus uit meerdere componenten. Voor een volledig systeem heeft u in principe een koerssensor, koerscomputer, bedieningsunit en een aandrijving nodig. Wanneer uw koers is ingesteld, maakt de stuurautomaat gebruik van deze componenten en de gegevens die zij leveren om ervoor te zorgen dat uw boot de gewenste koers houdt. Dit zorgt ervoor dat u zich even met andere zaken bezig kunt houden.

  Het is belangrijk dat u de juiste stuurautomaat aanschaft. Welk type u nodig hebt, hangt onder andere af van het formaat en het gewicht van uw boot. Kleinere boten hebben vaak voldoende aan een bovendeks systeem, terwijl grotere boten een benedendeks systeem nodig hebben. Hoe groter en zwaarder de boot is, des te krachtiger de stuurautomaat dient te zijn. Deze moet namelijk weerstand kunnen bieden aan onder andere stroming, wind en waterverplaatsing.

  Koop uw Raymarine stuurautomaat bij Bootschappen

  Bootschappen levert u altijd een Raymarine stuurautomaat. Raymarine is een gerenommeerde specialist op het gebied van navigatie op het water. U bent verzekerd van kwaliteit. Bekijk de diverse mogelijkheden in de webshop en stel uw perfecte stuurautomaat samen. Weet u niet welke producten en systemen voor uw boot geschikt zijn? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u met plezier verder.