Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hulp nodig?

  Sinds 2003 helpen wij al Watersportliefhebbers!

  Klantenservice

  Merken

  Prijs

  -
  39 Producten

  Uitgelichte merken voor Carterpomp/Oliepomp

  • Albin Pump Marine
  • Attwood
  • Benson
  • Hofftech
  • Jabsco
  • Marco
  • Pela
  • Talamex
  • Vetus
  • Whale
  • Gratis verzending v.a. €50,00 in NL Gratis verzending v.a. €50,00 in NL
  • Afrekenen in veilige omgeving Afrekenen in veilige omgeving
  • Fysieke winkel in Alkmaar Fysieke winkel in Alkmaar

  Waarom een carterpomp?

  De olie van uw boot zal met enige regelmaat moeten worden ververst. Op de ene boot is dit eenvoudiger dan op de andere boot. Bij veel boten is de carterplug vaak moeilijk te bereiken. Dit betekent dat het zonder de juiste hulpmiddelen voor u niet (of moeilijk) te doen is om zelf de oude olie te verwijderen alvorens u nieuwe olie toevoegt. Een carterpomp is het ideale hulpmiddel. Met de juiste carterpomp kunt u de carterplug van uw boot bereiken en olie eenvoudig afpompen. Bij Bootschappen vindt u een ruim assortiment aan diverse soorten carterpompen. Deze worden ook wel oliepompen genoemd. U heeft keuze uit compacte of zeer krachtige exemplaren, handbediend, elektrisch of met dieselmotor en in verschillende prijsklassen.

  Hoe werkt een carterpomp?

  Voor een goede smering en de levensduur van uw boot is het belangrijk om altijd een goed oliepeil te hebben. U kunt olie bijvullen, maar op een gegeven moment is het nodig om de olie af te tappen en te verversen. Er blijft namelijk altijd olie achter in het carter. Na verloop van tijd kunnen deze resten zorgen voor vervuiling en een verminderde werking van de smering. Daarom zult u met regelmatige intervallen olie moeten verversen.

  Olie verversen begint met het aftappen van de olie die nog in het systeem aanwezig is. Hiervoor kunt u het beste een carterpomp gebruiken. Om de olie eruit te krijgen, hoeft u eigenlijk alleen de carterplug los te maken. Maar deze plug is in de eerste plaats vaak moeilijk bereikbaar zonder hulp. Een oliepomp heeft een verlengstuk (slang) dat aangesloten kan worden. Vervolgens pompt de pomp de aanwezige olie weg.

  Een carterpomp zorgt dus voor gemak. In meer dan één opzicht. Pompt u olie af zonder hulp van een carterpomp, dan zult u de olie moeten opvangen. Daar is niet altijd ruimte voor, mede door de soms onhandige plaatsing van de carterplug. In het smeersysteem van de meeste boten is al snel een paar liter olie aanwezig. U wilt natuurlijk niet dat deze olie ergens anders belandt dan in een opvangbak. Veel oliepompen zijn uitgerust met een reservoir waarin de olie kan worden opgevangen. Ook kunnen er aanvullend accessoires worden besteld die het afpompen nog eenvoudiger of schoner maken.

  De verschillende soorten carterpompen

  Olie aftappen gaat eenvoudig met een carterpomp. U heeft daar in principe helemaal geen geavanceerde pomp of oliepomp met hoge capaciteit voor nodig. Met een eenvoudige, handbediende pomp bent u vaak al perfect geholpen.

  Het kan natuurlijk altijd nog eenvoudiger. Heeft u liever helemaal geen werk aan het leeghalen van het oliesysteem, dan kunt u kiezen voor een automatische pomp. Deze werkt bijvoorbeeld elektrisch of met een dieselaggregaat. In veel gevallen zal de keuze voor zo’n oliepomp puur uit comfort en luxe zijn. Echter, bij zeer grote boten of jachten kan er dermate veel olie zijn dat het verstandig is om te investeren in een automatische pomp. Met een handmatig bediende pomp bent u wellicht langer bezig dan dat u wilt.

  Bestel direct online of stel uw vraag

  In het riante assortiment van Bootschappen vindt u altijd de carterpomp die u zoekt. Door te filteren op prijs of merk kunt u snel en eenvoudig een selectie laten tonen van oliepompen die aan uw wensen voldoen. Bij elk exemplaar kunt u een duidelijke beschrijving en specificaties lezen. Zo weet u altijd wat u in huis haalt.

  Heeft u desondanks een vraag? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Onze deskundige medewerkers beantwoorden met plezier uw vragen en helpen u bij het maken van de juiste keuze. Schroom dan ook niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.