• Raymarine Quantum 2 Radar Q24C
 • Raymarine Quantum 2 Radar Q24C

Raymarine Quantum 2 Radar Q24C

Introductie van Raymarine Quantum 2-radar met Doppler-aanvaringspreventietechnologie. De volgende generatie Quantum 2 CHIRP-pulscompressieradar van Raymarine biedt optimale objectdetectie op zowel lange als extreem korte afstanden.
Artikelnummer:
E70498
Beschikbaarheid:
Leverbaar
Reviews:

€2.414,00 €2.099,00

Incl. btw

Raymarine Cashback Promo
Ook deze winter bieden wij u weer de mogelijkheid om oude apparatuur in te leveren, tegen uitbetaling van een cashback bedrag.

De actie is geldig op alle promotieartikelen, van Raymarine, bestaande uit Multifuctionele Display’s uit de Element-S en Axiom™ serie en de Quantum 2 Doppler radome, én een tweede promotie voor i50 en i60 instrumentpakketten en Evolution stuurautomaten.

Klik hier om het Cashback formulier te downloaden.


Introductie van Raymarine Quantum 2-radar met Doppler-aanvaringspreventietechnologie. De volgende generatie Quantum 2 CHIRP-pulscompressieradar van Raymarine biedt optimale objectdetectie op zowel lange als extreem korte afstanden.

Het systeem gebruikt geavanceerde Doppler-detectie om bewegende radarcontacten onmiddellijk te markeren en te kleurcoderen, om aan te geven of ze naderen of zich verwijderen. Met behulp van Quantum met Doppler kunt u potentieel gevaarlijke voorwerpen gemakkelijk onderscheiden bij het navigeren in gebieden met druk verkeer.

Gevaarlijke voorwerpen gemakkelijk identificeren

Raymarine Quantum 2 Doppler-objectdetectie identificeert en kleurcodeert bewegende radarcontacten, zodat ze onmiddellijk herkend kunnen worden. Dit verlaagt het risico op aanvaringen.

Superieure aanvaringspreventie

MARPA met Quantum 2 biedt een gemakkelijke manier om gevaarlijke voorwerpen. Raymarine MARPA-doeldetectie is dezelfde technologie als die waarop de Amerikaanse kustwacht vertrouwt.

Belangrijkste kenmerken

 • De bewegende-objectendisplay met Doppler zorgt voor een optimaal overzicht van de situatie in één oogopslag
 • Volledig automatische ARP-objectdetectie in combinatie met de handmatige MARPA-modus
 • Verstelbare TrueTrails-objectgeschiedenis toont de bewegingsgeschiedenis van bewegende contacten
 • CHIRP-pulscompressie detecteert contacten op een afstand van minimaal 5,5 m voor navigatie met een zichtbaarheid van nul
 • Een bereik van 38,6 km voor vroegtijdige opsporing van verkeer, navigatiehulpmiddelen, aanlanding en weer
 • Onmiddellijke detectie – Quantum kan in enkele seconden opstarten en klaar zijn voor gebruik
 • Uitstekende interferentievermijding elimineert storingen door andere radars
 • Eenvoudige installatie met wifi of bedraad netwerk
 • Gemakkelijk upgraden – de Quantum 2 heeft hetzelfde boutenpatroon als andere scanners van Raymarine
 • Licht van gewicht en gemakkelijk te installeren – de Quantum weegt tot 50% minder dan vergelijkbare microgolfradars
 • Veilig uitstoot - bevestig de Quantum op elke willekeurige plek aan boord
 • Laag energieverbruik - batterijen gaan langer mee op zee

HOE WERKT DOPPLER RADAR

Golven van microgolfenergie kaatsen af op een voorwerp op een afstand, net bij als conventionele radar.

Bewegende objecten sturen echosignalen terug met frequenties die hoger of lager zijn dan wat oorspronkelijk verzonden is.

Bij naderende objecten neemt de frequentie toe. De terugkerende echo's worden vaker ontvangen naarmate het object dichterbij komt.

Bij objecten die zich verwijderen, neemt de frequentie af. Het interval tussen de terugkerende echo's wordt groter naarmate het object zich verder weg beweegt.

Doppler-radars zijn ontworpen om deze kleine veranderingen in frequentie waar te nemen en ze te gebruiken om bewegende radarobjecten te classificeren.

DOPPLER-OBJECTDETECTIE

De Doppler-radar is specifiek afgestemd om de teruggezonden echofrequentie van bewegende vs. vaste objecten te detecteren.

De Quantum 2 kleurcodeert dan bewegende objecten op een unieke manier, om aan te geven of ze dichterbij komen of zich verwijderen.

 • Naderende objecten zijn rood gekleurd.
 • Zich verwijderende objecten zijn groen gekleurd.

Met kleurgecodeerde objecten kan bewegend verkeer gemakkelijk onderscheiden worden van andere, vaste objecten, zoals land, navigatiehulpmiddelen of stilliggende/voor anker liggende schepen.

De Quantum 2 heeft ook een functie die objecten automatisch opspoort en volgt. U kunt aangepaste veiligheids- of alarmzones instellen en waarschuwingen ontvangen voor nieuwe radarcontacten die de zone binnenkomen. De Quantum 2 kan deze contacten automatisch volgen en hun koers, snelheid, dichtstbijzijnde naderingspunt en andere factoren berekenen. U wordt gewaarschuwd voor gevaarlijke contacten met geluidssignalen en gemakkelijk te begrijpen afbeeldingen op het scherm.

De Quantum 2 bevat ook de nieuwe True Trails-objectgeschiedenisweergave van Raymarine. Met de True Trails-functie ziet u een historisch "kielzog" achter elk bewegend contact. Met deze extra informatie is het nog gemakkelijker om de beweging van andere schepen te interpreteren en slimme manoeuvreerbeslissingen te nemen, zodat u ze veilig kunt passeren.
 

Net als elk ander Raymarine Quantum-systeem heeft de Quantum 2 een robuust, lichtgewicht ontwerp, dat zeer eenvoudig te installeren is. De Quantum 2 heeft een zeer laag energieverbruik, waardoor het bijzonder gebruiksvriendelijk is voor schepen die uitsluitend op accustroom vertrouwen. De Quantum 2 met Doppler kan worden geïnstalleerd in een traditioneel bedraad systeem. U kunt ook gebruik maken van de ingebouwde wifi-technologie om de Quantum 2 aan te sluiten op uw Raymarine-MFD.

De Quantum 2 met Doppler is toonaangevend op het gebied van veiligheid en aanvaringspreventie op het water.

 

 

Afmetingen:
diameter | hoogte

541,0 mm | 209,5 mm
Gewicht: 5,6 kg
Voedingsspanning: 12 VDC of 24 VDC nominale spanning
Minimum: 10,8 VDC | Maximum: 31,2 VDC
Stroomverbruik Verzendmodus (maximum): 17 W | stand-by: 7 W | slaapmodus (alleen van toepassing op radars aangesloten via WiFi): 2 W
Waterdichtheid: IPX6
Bedrijfstemperatuurbereik: -10°C tot +55°C
Opslagtemperatuurbereik: -25°C tot +70°C
Andere opslagvoorwaarden: Rechtop zetten, blokkeer de ventilatieopeningen aan de onderkant niet
Luchtvochtigheid: Tot 95% bij 35°C
Maximale windsnelheid:

100 kts

Type: X-band solid-state-zender met pulscompressietechnologie
Zendfrequentie: 9354 MHz tot 9446 MHz
Maximaal uitgangsvermogen: 20 W
Duplexeenheid: Circulatie
Pulsbreedte (3 dB): 40 ns tot 14,7
CHIRP-lengtes: CHIRP-lengtes: 400 ns tot
Pulse-herhalingsfrequentie: 2083 Hz
CHIRP-bandbreedte: Tot 32 MHz
Stand-by-modus

Scanner-rotatie - UIT | Scannerverzending - UIT | WiFi-koppeling- AAN

Type: Patch-array
Straalbreedte (nominaal): Horizontaal: 4,9° | Verticaal: 20°
Polarisatie: Horizontaal
Rotatiesnelheid:

24 tpm nominaal

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »