Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hulp nodig?

  Sinds 2003 helpen wij al Watersportliefhebbers!

  Klantenservice

  Reddingsboeien

  Ronde reddingsboeien en hoefijzer boeien, met drijvende lijn zijn onderdeel van een ruim assortiment bij bootschappen.nl Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  23 Producten

  Uitgelichte merken voor Reddingsboeien

  • Besto
  • Lalizas
  • Plastimo
  • Talamex
  • Vega
  • XTrem
  • Gratis verzending v.a. €50,00 in NL Gratis verzending v.a. €50,00 in NL
  • Afrekenen in veilige omgeving Afrekenen in veilige omgeving
  • Fysieke winkel in Alkmaar Fysieke winkel in Alkmaar

  Reddingsboeien maken deel uit van de onmisbare uitrusting van elke boot. Of u nu op een kleine of grote boot vaart. Met een klein gezelschap of met veel gasten. Op kleine recreatieve wateren, de binnenvaart of buitenvaart: geen enkele boot kan zonder reddingsboei. Heeft u (nieuwe) reddingsboeien nodig, kijk dan in het assortiment van Bootschappen. Wij bieden u diverse soorten en modellen reddingsboeien en bijbehorende producten zoals houders, noodlampen en reddingslijnen.

  Zijn reddingsboeien verplicht?

  Wij schreven in de inleiding direct dat (wat ons betreft) een reddingsboei onderdeel is van de onmisbare uitrusting op uw boot. Wij gebruiken bewust niet de term “verplicht”, omdat u in principe niet verplicht bent om reddingsboeien op te nemen in de standaarduitrusting van uw boot. Zoals dat met bijvoorbeeld reddingsvesten in de regel wel het geval is. Dat het hebben van een reddingsboei niet verplicht is, betekent niet dat het geen verstandige beslissing is. Met reddingsboeien kunt u in noodsituaties levens redden.

  Waarvoor dient een reddingsboei?

  Een reddingsboei is ontworpen om onder alle omstandigheden te blijven drijven. Dankzij het grote drijfvermogen van de boei, kan een opvarende die te water is geraakt zich hieraan vastklampen. Idealiter lukt het hem of haar om de boei over het hoofd heen aan te trekken en de armen over de boei te laten rusten. Zo kan men - ook in slechte weersomstandigheden en bij ruig water - blijven drijven. Dit voorkomt uitputting en mogelijk zelfs verdrinking.

  Optimaal gebruikmaken van de reddingsboei

  Om optimaal gebruik te maken van de reddingsboei, kunt u extra producten aanschaffen. Ook die verkoopt Bootschappen uiteraard. Zo kan de boei worden vastgemaakt aan een lange lijn om de drager van de boei binnen te kunnen halen. Ook kunt u kiezen voor complete reddingsharnassen en andere producten die levensreddend kunnen zijn in het geval van een calamiteit.

  Bestel direct of stel uw vraag

  Bekijk en bestel de reddingsboeien en overige producten direct in onze webshop. Per product kunt u een duidelijke beschrijving lezen. Heeft u eerst een vraag? Neem gerust contact met ons op.