• Victron SmartShunt
  • Victron SmartShunt
  • Victron SmartShunt

Victron SmartShunt

De Victron SmartShunt is een alles-in-een batterijmonitor, enkel zonder een beeldscherm. De SmartShunt maakt via Bluetooth verbinding met de Victron Connect-app op uw telefoon (of tablet) en u kan gemakkelijk alle gecontroleerde batterij-parameters lezen
Artikelnummer:
SHU050150050
Beschikbaarheid:
Leverbaar
Reviews:
€130,40 .
Incl. btw

Voordelen van Nederlands grootste online watersportwinkel

  • Gratis verzending vanaf €50,00 in NL
  • Afrekenen in veilige omgeving
  • Fysieke winkel in Alkmaar

Wat is een Victron SmartShunt?

De accu aan boord is natuurlijk een onmisbaar onderdeel van elk elektrisch systeem aan boord van uw boot. U wilt niet zonder stroom komen te zitten en daarom is het handig om te weten hoeveel energie er nog in de accu zit. De Victron SmartShunt helpt u hiermee. De SmartShunt geeft een overzicht waarin u data verkrijgt omtrent de hoeveelheid stroom dat nog in de accu aanwezig is. Doordat het aantal ampère gemeten wordt in de meegeleverde shunt kan de Victron SmartShunt berekenen hoeveel stroom er nog aanwezig is. De Smart shunt berekent niet alleen hoeveel stroom er nog uit de accu te halen is, maar ook hoeveel er naar binnen komt. Perfect wanneer u de accu heeft aangesloten aan een omvormer / acculader van Victron. De shunt geeft je inzicht in het percentage van uw accu, net zoals het batterijpercentage van uw telefoon, en hoe lang de accu nog opgeladen moet worden. Hierdoor kunt u met een gerust gevoel het water op en bent u voorbereid op alle reizen.

Inzichten van de Victron Smartshunt

De Victron Smartshunt geeft dus inzichten over de accu in de vorm van een accupercentage, maar maakt ook duidelijk hoe lang de accu nog moet laden. U hoeft geen moeilijk acties uit te voeren wanneer u de inzichten wilt inzien. U kunt de smart shunt namelijk gemakkelijk uitlezen via uw telefoon. Hierdoor hoeft u dus geen kabels te trekken of hoeft u niet op een ongemakkelijke manier de inzichten af te lezen. U kunt gewoon de Victron connect app downloaden op uw tablet of telefoon. Er ontstaat een duidelijk inzicht die alle beschikbare data over uw accu laat zien. Zo kunt u altijd de inzichten van uw accu aflezen en het enige wat u hiervoor nodig hebt is een tablet, mobiel en bluetooth. Benieuwd naar wat u kunt zien in de app en hoe de app precies werkt? U kunt gemakkelijk de app downloaden en een kijkje nemen in de demo-bibliotheek. Hierdoor krijgt u alvast een impressie van wat u kunt verwachten.

Gemakkelijk installeren

Het installeren van de Victron Smart Shunt is vrij eenvoudig. U hoeft alleen de huidige kabels van de min pool te verwijderen en vervolgens aansluiten aan de “load” kant van de Victron Smart Shunt. Daarna verbindt u de accu met de “Bat” kant van de Victron Smart Shunt en de plus kabels van de shunt met de plus kant van de accu. Als laatste maakt u via bluetooth verbinding met het apparaat waarna de installatie voltooid is.

Verschillende SmartShunt varianten

De SmartShunt is dus een slimme accumonitor met een VE.Direct ingang, bluetooth en een extra ingang. Met de VE-direct aansluiting kunt u de monitor aansluiten op een GX-toestel. Met de extra aansluiting is het mogelijk om de spanning, middelpuntspanning of de temperatuur te meten. Echter is het dus ook gemakkelijk om via uw telefoon of tablet de informatie over de accu af te lezen met de bluetooth verbinding naar de app.

De Victron SmartShunt is beschikbaar voor verschillende accu’s en komt in de verschillende opties: 500A/50mV, 1000A/50mV en 2000A/50mV

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »