• Win GPS 5 Voyager

Win GPS 5 Voyager

WinGPS Voyager is de uitgebreide navigatie oplossing voor zeilers en motorbootschippers op open water. Het programma maakt het navigeren met polairen toegankelijk voor toer/wedstrijdzeilers. Voor iedereen te gebruiken. Eenvoudig Grib-files upda...
Artikelnummer:
Voyager
Beschikbaarheid:
Leverbaar
Reviews:
€389,00 .
Incl. btw

WinGPS Voyager is de uitgebreide navigatie oplossing voor zeilers en motorbootschippers op open water. Het programma maakt het navigeren met polairen toegankelijk voor toer/wedstrijdzeilers. 

Voor iedereen te gebruiken. Eenvoudig Grib-files updaten en routes uitzetten. Voyager toont meteen de passagetijden langs routepunten en de aankomsttijd. Dit betekent veiligheid bij reizen en voordeel bij races.

WinGPS Voyager is ontwikkeld voor en door zeilers. 

  • AIS extrapolatie mode (AIS-XT) 
  • Polair diagram voor optimale routeplanning (1400 beschikbare schepen)
  • Actuele weer- en stromingsinformatie uit Grib-files
  • Getijdengegevens uit NLTides geïntegreerd 
  • Interactief routeplannen
  • NMEA-instrumenten koppelbaar (wind-, dieptemeter, stuurautomaat, AIS etc.)  
  • In de toekomst kijken met een tijdschuif
  • Gemakkelijk staande mastroute uitzetten  

GPS-navigatie op uw laptop 

WinGPS 5 Voyager is een interactieve routeplanner die u op uw (Windows) laptop kunt installeren. Door uw boordinstrumenten te koppelen, verandert uw laptop in een volledig navigatiesysteem.  De grootste meerwaarde van WinGPS Voyager t.o.v. Pro is de route-optimalisatie dankzij het gebruik van een polair diagram tijdens het plannen van een route. In een polair diagram is de vaart van een zeilschip bij verschillende windsnelheden en koersen vastgelegd en is dus voor elk schip uniek. Wanneer u de actuele Grib-gegevens in Voyager heeft gedownload en vervolgens een route uitzet, zal Voyager de beste route voor uw schip kiezen. Deze functie is enkel voor zeilers en ideaal voor het maken van de beste route.

WinGPS 5 Voyager bevat polaire diagrammen van ruim 1400 verschillende boottypen o.a.
Baltic, Bavaria, Beneteau, Breehorn, Contest, Dehler, Dufour, Elan, Etap, F&F, Feeling, First, Friendship, Gib’Sea, Grand Soleil, Halberg Rassy, Hanse, Hunter, J22-92, Jeanneau, Kolibri, Koopmans, Maxi, Nicholson,  Oceanis, Optima, Solana, Sigma, Spirit, Standfort, Sunfast, Sun Odyssey, Swan, Sweden, Trintella, v.d. Stadt, Victoire, Waarschip, Winner en X-yacht.


Door de tijdsbalk te verslepen ziet u direct over de kaart wat er gaat gebeuren. Ideaal voor bijvoorbeeld de Wadden.

Met de routeplannerfunctie zet u gemakkelijk en snel een route uit over de Nederlandse vaarwegen. Geen eenmaal de specificaties van uw schip op en bepaal waar u heen wilt. WinGPS 5 Pro geeft u de beste route aan en kijkt daarbij ook naar bruggen en sluizen.
  

AIS-XT 

Van AIS schepen en bakens op de kaart is alle informatie opvraagbaar. Met MMSI-nummer en Callsign kunt u schepen oproepen. Het CPA-alarm waarschuwt u voor een mogelijke aanvaring. Extrapolatie technologie zorgt voor een vloeiende beweging van AIS-schepen op uw scherm. Bij inzoomen worden deze op schaal getoond evenals uw eigen schip.

Zowel voor eigen schip als voor AIS-schepen kan het vooruit voorspelde traject op de kaart worden weergegeven. Handig voor het beoordelen van een verkeerssituatie en bij het maken van een bocht. Met time control kan de baan alvast worden langs gevaren.

Uw betrouwbare partner thuis en aan boord

Een groot voordeel van WinGPS Voyager is de mogelijkheid uw route(s) thuis voor te bereiden. U kunt het programma namelijk op 2 systemen installeren. Zo kunt u thuis op een groot scherm rustig uw route uitzetten en uw reis voorbereiden. Zeker wanneer u de Wadden aandoet op uw reis. Kijk maximaal 7 dagen vooruit in de tijd met de tijdschuif en bepaal gebaseerd op stroming/getij wanneer voor u het beste tijdstip is om te vertrekken.  De gratis meegeleverde Planningskaart Nederland maakt het plannen nog gemakkelijker.

Aangeraden wordt actuele kaarten te hebben en ook routetabellen en bijgewerkte kaarten af te drukken. Tijdens het varen houdt WinGPS 5 Voyager een logboek bij. Uw gevaren traject kunt u later gedetailleerd analyseren. Terug van de reis kunt u uw trajecten afdrukken en zelfs uw HTML logboek printen of op uw website plaatsen.

Ook is WinGPS 5 Voyager voorbereid op afwijkingen in uw GPS door zonnevlammen. Door verhoogde zonneactiviteit zullen er steeds vaker zonnevlammen plaatsvinden welke enorme storingen in GPS kunnen veroorzaken. WinGPS 5 Voyager is hier op afgesteld en zal uw positie veilig doorgeven.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen