Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hulp nodig?

  Sinds 2003 helpen wij al Watersportliefhebbers!

  Klantenservice

  Vuilwatertanks boot

  Vuilwatertanks Vanaf 1 januari 2009 is het verboden om vuilwater overboord te pompen. Een goede reden om tegen een scherpe prijs een vuilwatertank te kopen!Zeer groot aanbod aan verschillende vuilwatertanks met rechte zijden, schuine zijden, voor w... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  42 Producten

  Uitgelichte merken voor Vuilwatertanks boot

  • Albin Pump Marine
  • Allpa
  • Bade
  • Jabsco
  • Johnson
  • Nuova Rade
  • RM69
  • Roca
  • Talamex
  • Vetus
  • Whale
  • Gratis verzending v.a. €50,00 in NL Gratis verzending v.a. €50,00 in NL
  • Afrekenen in veilige omgeving Afrekenen in veilige omgeving
  • Fysieke winkel in Alkmaar Fysieke winkel in Alkmaar

  Al heel lang wordt een vuilwatertank voor de boot terecht gezien als een nuttige accessoire. Maar wie goed op de hoogte is, weet ook dat het al lange tijd verboden is om vuil water te lozen op het water of in de natuur. Kortom: u dient ervoor te zorgen dat vuilwater op de boot kan worden opgevangen om zo correct te worden verwerkt. Het is strafbaar om vuil water tijdens het varen in de natuur te lozen. Schaf daarom een vuilwatertank voor uw boot aan. Deze vindt u uiteraard bij Bootschappen. Wat voor boot u ook heeft en welke wensen en eisen u ook aan een vuilwatertank stelt: wij hebben het perfecte exemplaar. Natuurlijk Heeft u keuze uit verschillende formaten en tanks met uiteenlopende capaciteiten.

  Wanneer is een vuilwatertank voor de boot verplicht?

  Sinds 2009 is het verplicht voor alle boten met een toilet aan boord om een vuilwatertank te hebben. Toilet water moet altijd worden opgevangen en mag niet worden geloosd. Maar voor alle boten die veel water of grijs water produceren, is een vuilwatertank op de boot verplicht. Het gaat het niet alleen om boten met een toilet aan boord. In de praktijk komt het erop neer dat elke boot die vuil water produceert (op welke manier dan ook) een vuilwatertank moet hebben. Deze maatregel is natuurlijk genomen om de natuur te beschermen en verontreiniging tegen te gaan. Water dat aan boord wordt gebruikt bevat vaak fout. Dus eigenlijk kan gesteld worden dat elke boot die over een watervoorraad beschikt ook zou moeten beschikken over een vuilwatertank.

  Waaruit bestaat een vuilwatertank voor uw boot?

  Vuilwatertanks voor boten zijn er in diverse soorten. U kunt tegen een zeer scherpe prijs een prima vuilwatertank aanschaffen. Dit is een set die uit meer bestaat dan een tank alleen. Het kan gaan om een eenvoudige tank met handpomp, maar ook om een zeer uitgebreide vuilwatertank. Denk aan vuilwatertank sets die naast een tank ook beschikken over een versnijdingspomp, een geurfilter en een niveauzender.

  Bootschappen biedt u diverse tanks en toebehoren. Welke vuilwatertank voor uw boot geschikt is, is onder andere afhankelijk van het gebruik en uw wensen. Heeft uw boot een grote capaciteit, een toilet aan boord en wordt er veel vuil water inclusief afval geproduceerd? Dan is een versnijdingspomp zeker geen overbodige luxe. Deze pomp zorgt ervoor dat al het afvalwater kan worden verwerkt en vergroot bovendien de capaciteit die u kunt opvangen. Ook een niveauzender is vaak geen overbodige luxe. Met een niveau zender kunt u snel en eenvoudig zien hoe vol de vuilwatertank is. Dit is zeer belangrijk om in de gaten te houden. Het voorkomt verstoppingen en overstromingen.

  Bovendien zorgt een niveauzender ervoor dat u tijdig de vuilwatertank van uw boot op de juiste manier kunt legen. U wilt er niet eens op het water achter komen dat deze bijna vol zit. Het is namelijk niet toegestaan de vuilwatertank te legen of het vuile water te lozen. Denk daarom goed na over de benodigde capaciteit en functionaliteiten.

  Een vuilwatertank voor uw boot is in veel gevallen een verplichting, maar de juiste tank zorgt ook voor comfort. Een watertank met geurfilter installeren kan uw vaart een stuk prettiger maken.

  Bestel in onze webshop of neem contact op

  In onze webshop kunt u terecht voor complete vuilwatertanks. Dit zijn sets inclusief alle toebehoren en montage materialen. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor het kopen van losse onderdelen voor uw bestaande vuilwatertank. Heeft u een vraag over de producten of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op. Onze deskundige medewerkers beantwoorden met plezier uw vragen en zorgen ervoor dat u altijd de juiste oplossing vindt.