Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hulp nodig?

  Sinds 2003 helpen wij al Watersportliefhebbers!

  Klantenservice

  Antifouling boot

  Bootschappen heeft een zeer uitgebreid assortiment antifouling voor ieder schip. De Copper-Cruise van Epifanes is een semi zelfslijpende antifouling welk nagenoeg onder ieder onderwaterschip past. Toon meer

  Merken

  Hoeveelheid

  Prijs

  -
  30 Producten

  Uitgelichte merken voor Antifouling boot

  • Boero
  • Epifanes
  • Hempel
  • International
  • Gratis verzending v.a. €50,00 in NL Gratis verzending v.a. €50,00 in NL
  • Afrekenen in veilige omgeving Afrekenen in veilige omgeving
  • Fysieke winkel in Alkmaar Fysieke winkel in Alkmaar

  Wat is antifouling?

  Boven de waterlijn ziet elke boot er fraai uit. Maar wat gebeurt er zodra een boot uit het water wordt gehaald? Wie dit nog niet eerder gezien heeft, zal bij sommige boten kunnen schrikken van al het vuil dat aan het onderwater gedeelte van de boot is gehecht. Wie vaker boten uit het water ziet, zal waarschijnlijk opmerken dat er een groot verschil zit tussen de diverse boten. Waarom is de ene boot zo vies en de andere boot niet? Booteigenaren kennen dit “geheim” natuurlijk: antifouling.

  Antifouling is een verf die wordt gebruikt op de gedeelten van de boot die onder water staan. Antifouling heeft aangroeiwerende eigenschappen. Algen, wieren en andere organismen hechten niet of slecht dankzij deze laag. Antifouling zorgt er dus voor dat uw boot onder de waterlijn ook mooi en schoon blijft.

  Is het puur cosmetisch?

  Antifouling klinkt voor een leek misschien als een puur cosmetische behandeling. Het is echter veel meer dan dat. Voor het behoud van de verf van uw boot en voor de levensduur van uw boot in het algemeen is antifouling belangrijk. Organismen en plantjes die kunnen aangroeien, kunnen schade toebrengen aan uw boot. Bovendien kost het verwijderen hiervan veel tijd. Worden vuil en aanslag niet verwijderd, dan kan osmose optreden bij polyester boten en corrosie bij stalen boten. Dit is eenvoudig te voorkomen door antifouling aan te brengen.

  Hoe breng je een antifouling aan?

  Antifouling is eenvoudig zelf aan te brengen op uw boot. Vergelijkbaar met verf. Het is echter wel zaak om uw huid en kleding goed te beschermen. Antifouling is weliswaar niet schadelijk voor uw boot (het beschermt deze immers), maar wel voor uw kleding en huid. Draag daarom beschermende handschoenen, een mondmasker en een veiligheidsbril. Bescherm ook uw kleding met een overall. Let er ook op dat u de antifouling minstens een dag voordat de boot te water gaat aanbrengt. Het moet goed kunnen drogen.

  Voordat u antifouling aanbrengt, is het belangrijk dat u alle lagen goed verwijdert. Dat kan met een hogedrukspuit of een vacuum krabber. Er mogen geen oude verf- of antifouling resten op de boot aanwezig zijn voordat u nieuwe antifouling aanbrengt. Anders pakt deze niet. 

  Welke antifouling heeft u nodig?

  Welke antifouling u nodig hebt, is afhankelijk van uw boot. Allereerst van het materiaal van uw boot. Kijk daarom goed naar de antifoulings in onze webshop en bekijk de specificaties om te achterhalen of de antifouling in kwestie geschikt is voor uw boot. Verder is ook de snelheid van uw boot bepalend voor de antifouling. Hoe sneller uw boot vaart, des te minder kans organismen hebben om zich aan de boot te hechten. Boten die op lage snelheid varen, hebben behoefte aan een sterkere antifouling.

  Daarnaast zijn er verschillende soorten en merken antifouling zoals Epifanes, International en Hempel.

  Koop online of in de winkel, of neem contact op voor advies

  Heeft u geschikte antifouling gevonden? Bestel dan direct in de webshop. Of kom langs in onze winkel in Alkmaar. U kunt daar uiteraard bij onze deskundige medewerkers terecht met al uw vragen of voor meer informatie. Dat geldt ook voor online: schroom zeker niet om contact met ons op te nemen. Samen zorgen wij ervoor dat u de perfecte antifouling in huis haalt. Wij bieden u een zeer riant assortiment met de optimale antifoulings voor alle soorten boten. 

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »