Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hulp nodig?

  Sinds 2003 helpen wij al Watersportliefhebbers!

  Klantenservice

  Antifouling boot

  Bootschappen heeft een zeer uitgebreid assortiment antifouling voor ieder schip. De Copper-Cruise van Epifanes is een semi zelfslijpende antifouling welk nagenoeg onder ieder onderwaterschip past. Toon meer

  Merken

  Hoeveelheid

  Prijs

  -
  36 Producten

  Uitgelichte merken voor Antifouling boot

  • Epifanes
  • Hempel
  • International
  • Propspeed
  • Gratis verzending v.a. €50,00 in NL Gratis verzending v.a. €50,00 in NL
  • Afrekenen in veilige omgeving Afrekenen in veilige omgeving
  • Fysieke winkel in Alkmaar Fysieke winkel in Alkmaar

  Welke Antifouling heeft u nodig?

  Welke antifouling u nodig hebt, is afhankelijk van uw boot. Allereerst van het materiaal van uw boot. Kijk daarom goed naar de antifoulings in onze webshop en bekijk de specificaties om te achterhalen of de antifouling in kwestie geschikt is voor uw boot. Verder is ook de snelheid van uw boot bepalend voor de antifouling. Hoe sneller uw boot vaart, des te minder kans organismen hebben om zich aan de boot te hechten. Boten die op lage snelheid varen, hebben behoefte aan een sterkere antifouling.
  Wij bieden alle antifoulings aan van de gerenommeerde merken: Epifanes, International en Hempel.

  Om de keuze wat gemakkelijker voor u te maken helpen wij u graag op weg met het kiezen van de perfecte antifouling! We maken onderscheid tussen harde en zelfslijpende antifoulings

  Harde antifouling:

  Dit type antifouling is gemaakt van een duurzame, harde verf die in de meeste gevallen wordt gebruikt voor snelvarende boten en boten die kunnen worden vervoerd op trailers. Deze antifouling is minder gevoelig voor slijtage en is daarom dus extra geschikt voor bovenstaande boten. Daarbij kan een nieuwe laag harde antifouling simpelweg worden toegepast over een over de oude laag.

  U kunt dit proces meerdere malen herhalen, echter wordt er wel aangeraden om na verloop van tijd de dikke laag met harde antifouling te verwijderen.

  Goede harde antifoulings die wij aanraden:

  • Epifanes Copper Cruise
   De harde antifouling van Epifanes is een zeer hoogwaardige antifouling voor langdurig resultaat. De Copper Cruise antifouling van Epifanes is geschik voor alle boten die varen met een snelheid tot 30 knopen (55 km/u). Verkrijgbaar in felrood, roodbruin, donkerblauw, lichtblauw, gebroken wit en zwart.
  • Hempel Hard Racing Xtra
   Deze harde antifouling van Hempel is speciaal gemaakt voor snelvarende schepen, wat de naam misschien al een beetje verraad. De antifouling kan worden gebruikt voor boten van hout, staal en polyester. Verkrijgbaar in: grijs, zwart, true blue, souvenirs blue en rood.
  • International Interspeed Extra
   Deze harde antifouling is geschikt voor alle ondergronden, inclusief aluminium. De antifouling van Interspeed is speciaal ontwikkeld voor Nederlandse wateren en voldoet daardoor aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Verkrijgbaar in: wit, zwart, rood, blauw en navy.

  Zelfslijpende antifouling:

  Een zelfslijpende antifouling is een antifouling speciaal voor schepen die langzaam varen. Dit omdat de antifouling vanzelf slijt. De antifouling is voornamelijk geschikt voor sloepen en zeiljachten.

  Door het slijten tijdens het varen komen er biociden vrij. De biociden zorgen ervoor dat de aangroei van fouling voorkomen wordt. Het voordeel van de zelfslijpende antifouling is dat de laag er af is wanneer u een nieuwe wilt toebrengen. Dit bespaart een hoop moeite, omdat het verwijderen van een harde antifouling erg intensief kan zijn.

  Goede zelfslijpende anitfoulings die wij aanraden:

  • Epifanes foul-away
   De Epifanes Foul-Away antifouling is een aangroeiwerende onderwaterverf die het aanhechten van vuil voorkomt. Door deze krachtige antifouling blijft uw boot voor een langdurgie periode schoon, wat voor u een hoop werk en tijd scheelt! De foul-away antifouling van Epifanes is beschikbaar in: rood, roodbruin, lichtblauw, donkerblauw, groen, wit en zwart.
  • Hempel Ecopower Cruise
   De Ecopowe Cruise antifouling van Hempel is een koper en biocide-vrije verf speciaal voor gebieden met hoge milieueisen en daarmee milieuvriendelijk. Deze verf kan worden aangebracht op elke ondergrond, inclusief aluminium. Bij ons verkrijgbaar in: zwart, true blue, rood en wit
  • Hempel mille NCT
   De Hempel Mille NCT antifouling is een hoogwaardige, zelfslijpende antifouling. Het gepatenteerde bindmiddeltechnologie resulteert in een uitstekende bescherming tegen fouling. Bij ons verkrijgbaar in: zwart, true blue, souvenirs blue, rood en wit.
  • International Micron LZ
   International Paint is een gerenommeerde fabrikant van bootverf en maakt hun verf speciaal voor de Nederlandse wateren om hiermee te voldoen aan de regel- en wetgeving. Deze antifouling is te gebruiken voor ondergronden van: gietijzer, polyester, lood, staal en hout. Bij ons verkrijgbaar in de kleuren: rood, zwart, blauw en gebroken wit
  • International Cruiser One
   Ook de International Cruiser One antifouling is speciaal gemaakt voor Nederlandse wateren. Met de Cruiser One heeft u slechts een laag per seizoen nodig en is geschikt voor zeewater, zoetwater en brakwater. Bij ons verkrijgbaar in de kleuren: navy blauw, zwart, rood en off-white.

  Wat is antifouling?

  Boven de waterlijn ziet elke boot er fraai uit. Maar wat gebeurt er zodra een boot uit het water wordt gehaald? Wie dit nog niet eerder gezien heeft, zal bij sommige boten kunnen schrikken van al het vuil dat aan het onderwater gedeelte van de boot is gehecht. Wie vaker boten uit het water ziet, zal waarschijnlijk opmerken dat er een groot verschil zit tussen de diverse boten. Waarom is de ene boot zo vies en de andere boot niet? Booteigenaren kennen dit “geheim” natuurlijk: antifouling.

  Antifouling is een verf die wordt gebruikt op de gedeelten van de boot die onder water staan. Antifouling heeft aangroeiwerende eigenschappen. Algen, wieren en andere organismen hechten niet of slecht dankzij deze laag. Antifouling zorgt er dus voor dat uw boot onder de waterlijn ook mooi en schoon blijft.

  Is het puur cosmetisch?

  Antifouling klinkt voor een leek misschien als een puur cosmetische behandeling. Het is echter veel meer dan dat. Voor het behoud van de verf van uw boot en voor de levensduur van uw boot in het algemeen is antifouling belangrijk. Organismen en plantjes die kunnen aangroeien, kunnen schade toebrengen aan uw boot. Bovendien kost het verwijderen hiervan veel tijd. Worden vuil en aanslag niet verwijderd, dan kan osmose optreden bij polyester boten en corrosie bij stalen boten. Dit is eenvoudig te voorkomen door antifouling aan te brengen.

  Hoe breng je een antifouling aan?

  Antifouling is eenvoudig zelf aan te brengen op uw boot. Vergelijkbaar met verf. Het is echter wel zaak om uw huid en kleding goed te beschermen. Antifouling is weliswaar niet schadelijk voor uw boot (het beschermt deze immers), maar wel voor uw kleding en huid. Draag daarom beschermende handschoenen, een mondmasker en een veiligheidsbril. Bescherm ook uw kleding met een overall. Let er ook op dat u de antifouling minstens een dag voordat de boot te water gaat aanbrengt. Het moet goed kunnen drogen.

  Voordat u antifouling aanbrengt, is het belangrijk dat u alle lagen goed verwijdert. Dat kan met een hogedrukspuit of een vacuum krabber. Er mogen geen oude verf- of antifouling resten op de boot aanwezig zijn voordat u nieuwe antifouling aanbrengt. Anders pakt deze niet. 

  Lees hier in onze blog hoe je antifouling kunt aanbregen.

  Koop online of in de winkel, of neem contact op voor advies

  Heeft u geschikte antifouling gevonden? Bestel dan direct in de webshop. Of kom langs in onze winkel in Alkmaar. U kunt daar uiteraard bij onze deskundige medewerkers terecht met al uw vragen of voor meer informatie. Dat geldt ook voor online: schroom zeker niet om contact met ons op te nemen. Samen zorgen wij ervoor dat u de perfecte antifouling in huis haalt. Wij bieden u een zeer riant assortiment met de optimale antifoulings voor alle soorten boten.